sep 252012
 

Hej igen! Nu har jag testat med ett litet avbrott över sommaren för att se om det händer något om man skiter i att skriva om vad som händer i byn. De sista jag minns från i vår var att, Maria S. sa åt mig att sluta och fara runt och fika hos alla tjärringar och börja jobba istället. Hon körde upp sin trasiga hästfinka till mig så att jag skulle ha nått att göra. Hon är snäll hon Maria. Nu fick jag jobb så jag höll käften ett tag, så efter det så kom jag av mig och har haft sommarlov. Visst faan har det hänt saker på byn bl.a Dennis ny bygge på byn, det var inte igår de byggdes nytt och Ann-Chatrin Höglund som flyttat ifrån byn och sen har väl druckit nån öl och lite annat småskit samt Fam. Wall har bytt färg på huset i Fiskviken för några tusen plus allt annat som jag inte vet om.

“patron” Godén skall vi syna i sömmarna i ett senare ,Hemma hos reportage; som någon kommer att göra i vinter.

Nu är det i princip slut på älgar i Köttsjön och denna sjuka kommer att drabba flera byar snat om ni jagar för duktigt. Jag kanske hittar på någon annan hobby i framtiden, för den har man ju framför sig i mängder.

Hade så länge! Nu vet ni att datorn fungerar så kom gärna med förslag på vad vi skall skriva om i höst, inte julmarknaden, utan nå roligare.

/ Karl-Lennart

apr 212012
 

Det toksnöar just nu så det får bli en stund inomhus idag. Annars verkar livet ganska normalt i byn just nu. Göran Wall och Kristina Wahlberg ska snart gå i pension så nu har man snart ett par till att gå och fika hos på dagarna, men pensionärerna brukar ju ha så bråttom.

Skogsavverkningen runt där jag bor är klar nu och det blev jättefint, tack Magnus P. London har sin Hyde-Park och Strömsnäs har nu sin Tall-Park. Kom och titta om ni har lust och tigg gärna kaffe.

Maria och Per mfl. i släkten , sliter nu för fullt för med att rusta gammelstugan på gården för att ha ett riktigt genuint sommarcafé klart till denna sommar. Det blir som ett nytt “Jamtli” , men billigare inträde. Jag tror det blir öl-pub nästa år— va mysigt. Egentligen skulle Ragunda Kommun hyra Vandrarhemmet och fixa äldreboende där, nu när det ändå är så mycke strul i kommunen. Jag som pensionär skulle gärna söka plats där, bara dom får puben klar.

Å du Evert tycker jag skall kämpa vidare med ditt “lilla Jamtli”. Ge inte upp , jag hejar på dig !

Sköt om er , vi syns hoppas jag Sista April på Föreningshuset .

/ Karl-Lennart

apr 012012
 

Detta är inget skämt .

Vi har haft årsmöte i byföreningen och fikat var jättegott i år, samt det har blivit invald en ny i styrelsen, Lorant Stenberg , han som bor i Haldos kåken ni vet. Jag önskar dig välkommen , men ta det lugnt dom först 5-10 åren med styrelse arbetet , jantelagen är stenhård här uppe i småbyarna och du som har skånsk brytning får verkligen kämpa troligen , men lycka till önskar jag dig verkligen det behövs nytt blod på byn.

Ni sommarstugeägare och alla andra som inte är “hemma” så ofta får väl önska vad ni vill byföreningen skall uträtta genom att skriva eran önskelista i Gästboken. Önskar man inge får man inge, så är det.

Nu är det nog en del bredbandsprat ute i stugorna, för telefonledningarna mm. skall ju snart rivas ner ute på landsbygen och dit får nog Strömsnäs räknas. Nu är det ju så ordnat i Sverige, att folket i byarna får gräva och jobba själva om vi vill ha en snabb datoruppkoppling och kunna prata utan stora störningar i telefon. Nästa blir väl att vi får sköta vägplogningen en bit var, i varje by ,om vi skall ha Rv 87 öppen på vintern in till Östersund. Det blir tufft i Norrland!

En nyhet! SCA- håller på att avverka skog runt “torpet” där jag bor. Magnus Persson skall ha en eloge ännu så länge, det verkar bli bra ,som han lovat. Jag återkommer med fortsättningen, det kan ju ändra sig fort. Det blir någon sorts skyddad “urskog” mot stora vägen, så ni kommer att få betala ett litet inträdesavgift för att komma och se hur fint vi bor inne i skogen. Mycke välkomna i sommar. Kul om du kommer Tommy L. som skrev i gästboken.

Isen på sjön håller på att gå upp redan, de ä nya tider på gång.

Ha en skööön påskhelg! / Karl-Lennart

mar 152012
 

Hej ! Idag är det skitväder ute, blötsnö – regn – molnigt, men det blåser inte.

Ja, det har ju gått många veckor sedan jag skrev senaste inlägget och det är lite skrivet i Gästboken också. Man kan fundera om intresset för hemsidan håller på att sjunka eller har ni inte har tid och ork att skriva några kommentarer. Det kanske är det ökande Face-book användandet som förbrukar eran tid, va vet jag. Jag/ Vi har varit ute och åkt bil i landet ett par resor sen sist jag skrev . Min sambo och jag har då funderat om man skulle flytta till ett annat ställe i landet – var skulle det vara ? Jag tror vi föll för Horndal, en liten ort i Dalarna på gränsen till Gästrikland. Stilen på samhället är klart 60-70 tals inspirerat fortfarande med , kommunhus, Badhus, Kiosk , Affär mm. Ja, allt verkar fungera som förr t.o.m bensinmack. Vi var till Jönköping och Umeå, så det blir några mil att sitta och fantisera på. De skojiga är att när man åker Indalsleden och närmar sig Ragunda så inser man vad vackert vi bor i landet och Strömsnäs är plötsligt, inte helt fel. Vi bor alltså “sjukt” fint som ungdomarna skulle beskriva det — Kul ! Ja, nu fick ju Ragunda Turism lite reklam och det kan dom ju behöva mitt i allt elände som försigår. Husai Jönsson och jag kom fram till att vi får ploga snö varannan dag när vi börjar och närma oss 100-års strecket, för ingen kommer nog och hjälper oss.

Näää, nu ser vi fram emot Påsk och en torr och fin byväg så att vi kan ut och motionera på kvällarna

Kom ihåg Årsmötet den 25 Mars kl. 18.00 , Då är det gratisfika!

Sköt om er! / Karl-Lennart